60 години от създаването си чества СУ "Любен Каравелов"

Изображение 1 от 3

    60 години от създаването си празнува тази година Средно училище "Любен Каравелов" в Димитровград. Програмата по отбелязване на годишнината стартира в навечерието на 3 март с откриване на изложба на първокласници и спектакъл - рецитал под надслов "И това е България" в изпълнение на четвъртокласници.

    Предстои на 22 март в Историческия музей да бъде организирано състезание, посветено на живота и делото на патрона на училището с участието на възпитаници от 7 до 12 клас. Два дни по-късно в двора на училището ще бъдат засадени дръвчета от четвъртокласници и техните родители. Акцията се казва "Хубава си, моя горо!"

    Математическо състезание "Млад Каравеловец" и рецитал на ученици от начален етап под надслов "Обичам те, мило мое отечество" са други от изявите, планувани за дните 26 и 27 март. Великденски базар и изложба с детско творчесто включва още програмата. Събитията са планувани за датите 30 март и 18 април.

    На 16 април в ГБ" П.Пенев" ще се проведе среща с поета Виктор Самуилов и ученици от начален етап. Предвидена е и още една среща - "Път през времето", на която ще присъстват бивши и настоящи учители и ученици от училището. Част от историята на СУ "Любен Каравелов"  ще покаже и фотоизложба. И двете мероприятия са на 19 април.

    Драматизация на повестта "Мамино детенце" на възпитаниците на 3 клас, еко ревю за Деня на Земята и спортна щафета са част от останалите прояви през април. Ще бъде подготвен и юбилеен вестник, посветен на годишнината. На 23 април от 11 часа в Градска библиотека "П.Пенев" възпитаниците на вторите класове ще представят "Пътешественици с книга в ръка по света".

    Кулминацията на програмата е екскурзия до родното място на Любен Каравелов - Копривщица, в която ще се включи цялото училище. Тя ще се състои на 26 април, когато е и патронния празник на учебното заведение. На 27 април ще има празничен концерт в салона на ОДТ "Ап.Карамитев", посветен на юбилея на СУ "Любен Каравелов". Цялата програма - вижте в сничките към материала!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини