Избери перфектната рокля според фигурата си

Нейно Величество – Роклята! Може би най-женствената и изящна дреха, която подчертава фигурата ни. Но знаете ли, че в зависимост от това какви форми имате, трябва да изберете и подходяща кройка рокля, която да прикрива евентуални несъвършенства и да покаже най-доброто, с което разполагате. А каква е вашата форма и как да изберете рокля спрямо нея? Ето основните насоки, които трябва да следвате:

Фигура „Круша“

Ако сте с фигурата на Ким Кардашиян, Ева Мендес, Дженифър Лав-Хюит и Катрин Хийгъл, вие сте с форма Круша. Тя се характеризира с по-дълъг торс и по-къси крачета, тесни рамене и широк ханш. Най-доброто във вашата фигура са раменете и талията ви.

Ето защо е най-добре да ги подчертаете като се спрете на рокля с голи рамене и много силно изразена талия. За да прикриете по-широкия ханш, спрете се на рокля с А-форма, която да е свободна в областта на дупето и да не го подчертава допълнително. Освен това, за да издължите максимално краката, че да бъдат в баланс с торса ви, спрете се на дълга до земята рокля и не пропускайте високите токчета.

Фигура „Ягода“

Ако сте с фигурата на Наоми Кемпбъл, Деми Мур, Тери Хатчър и Рийз Зелуегър, значи сте с форма Ягода. Тя се характеризира с широки рамене, сочен бюст, не силно изразена талия, тесен ханш, плоско дупе и тънки, дълги крака. Най-доброто във вашата фигура са краката.

Затова избирайте рокли, които да привличат погледите именно върху тях. Спрете се на къси роклички, широки около талията, без ръкави или с широки ръкави, но нека краката ви са на показ! Друг вариант е да изберете елегантна, дълга до земята рокля, но с много висока цепка, която при всяка крачка да разкрива какви красиви крака имате.

Фигура „Банан“

Ако сте с фигурата на Натали Портман, Камерън Диас и Кейт Хъдзън – значи сте с форма Банан.Тя се характеризира с това, че бюстът, талията и ханшът са с почти еднаква обиколка. Няма силно изразена форма. Най-доброто във вашата фигура са раменете и краката ви.

За да придадете форма на тялото си, спрете се върху V-образното деколте, подчертаната талия и обемът в полата. Всякакви асиметрични линии в роклята също ще помогнат за подчертаване на фигурата ви.

Фигура „Ябълка“

Ако сте сочна като Опра Уинфри, Дрю Баримор, Мелани Грифит, вие сте с форма Ябълка. Не сте непременно пълничка, просто имате много тесни рамене и ханш, а талията ви е по-широка. Най-доброто от вашата фигура са фините рамене и слаби крака.

Подчертайте ги с къси рокли с асиметрични форми и прехлупващи се деколтета. Всякакви тоалети с набор, който да създава оптическата илюзия за по-силно изразена талия, са добре дошли. Не избирайте едноцветни тоалети, освен ако не са в тъмни нюанси, които оптически смаляват фигурата. По-скоро заложете на различни мотиви, които да привличат погледа върху пъстротата на плата, а не върху фигурата. Друг вариант е да се спрете върху такива кройки, които имат подчертаване под бюста, а не стесняване в областта на талията.

Фигура „Пясъчен часовник“

Ако тялото ви е като на Скарлет Йохансон, София Вергара, Салма Хайек или Блейк Лайвли, вие сте с форма Пясъчен часовник. Фигурата ви се характеризира с добре изразени рамене, сочен бюст, тънка талия и добре оформен ханш. Най-доброто от вашата фигура е… всичко!

Най-женствената и красива фигура трябва да се подчертава с прилепнали рокли, които да показват всеки сантиметър съвършени извивки. Ако все пак не искате да разкривате божественото си тяло съвсем, спрете се на ефирни материи и силно изразена талия, които да загатват елегантно колко красиво тяло имате.

Ако сте с по-голям бюст, спрете се на не твърде дълбокото V-образно деколте, което по елегантен начин да подчертае сексапилните форми, но не и пошло да изкара всичко на показ, без да остави и милиметър на въображението.

Ако сте с пълни ръце, забравете за късите ръкави – спрете се на широки ръкави, които ще прикрият несъвършенствата. Или пък на дългите дантелени ръкави в тъмни нюанси, които са много модерни в последните сезони.

Ако сте много висока, изберете рокля в средна дължина – малко под коляното, която оптически ще балансира височината ви.

Ако сте сладко миньонче, изберете дълга до земята рокля с висок ток, която ще ви издължи или пък заложете на много късата рокличка в комбинация с обувки на ток в телесен цвят, което оптически ще направи краката ви безкрайно дълги.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини