Голямото срутище край Тикале се активизира, нови скали и дървета паднаха на пътя

Свлачището се активира отново. Изровени дървета, пръст и кал се стовариха на пътя Смолян – Мадан край Тикале, който вече две седмици е затворен, но хората не спират да минават през него пеша. Срутището е голямо и е много опасно да се минава оттам. Предупредителните табели на място обаче не спират хората, които трябва да обикалят по 40 км. повече по обходен маршрут и използват прехвърляне от двете страни на срутището, минавайки пеша през него, за да стигнат до Смолян.

Днес се очаква да бъде готов доклада, който експертна група от специалисти трябва да изнесе след огледа на голямото свлачище, затворило пътя Смолян – Мадан. Според първоначалните данни по свлачището не трябва да се работи аварийно и да се отваря пътя, защото има опасност от нови срутвания. Затова хората очакват скоро да бъде готов обходния път през село Влахово. Дотогава ще се обикаля през алтернативния маршрут Смолян-Смилян-Рудозем и обратно.

Междувременно, след като Община Смолян организира безплатен транспорт, кметството в село Търън също предостави такъв за многото пътуващи от едно от големите села в Общината. Кметът Явор Говедаров съобщи, че от днес – 19 март,  организира допълнителен безплатен превоз за населението от района, засегнат от свлачището.
 
Рейсовете са със следното разписание:  
07:00 ч., 08:00 ч., 12:00 ч., 17:30 ч., 18:30 ч. Търън – Свлачище и обратно от автогара Устово – Свлачище – 07:00 ч., 08:00 ч., 12:30 ч., 17:30 ч., 18:30 ч..
Досега съществуващите линии ще продължат да се изпълняват. Линиите ще се изпълняват от "Боби Бус" с прехвърляне.
Заради бурните ветрове и дъждове през почивните дни обаче срутището отново е активно и паднали дървета са препречили пътя.
СмолянБГвестинет
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини