Много кал, високи скорости и шампанско за победителите в офроуд надпреварата

Изображение 1 от 2

    Последният кръг на Кърджали офроуд фест завиши с много дъжд, кал, високи скорости и въпреки това много публика. Затвореното трасе около водното огледало в Кърджали определи и победителите в надпреварата, след като всички участници направиха по две обиколки на 2000 метровото трасе.

    При четриколките първи е Рафайл Кириакидис от Гърция, който си тръгна с награди лебедка от PowerWinch и гуми за неговата машина от Боряна груп. Затвореното трасе определи и второто и третото място, които в края на втория ден бяха с равни точки – втори е Ивелин Червенов и третото място е за Рени Христова, единствената дама-участник в надпреварата .

    В категорията Трофи Стандарт разделен в два класа, в клас тежки победители са Станислав Бонев / Станислав Миков от Off-roud team Lesnovo. При леките Мехмед Мехмедов / Живко Белев със Suzuki Vitara.

    В най-многобройната група чуждестранни участници в клас Експерт Прототипи, на първо място е българския екипаж Кристин Заимов / К. Гергьовски, следвани от носителя на Балканската купа за 2017 година Рулис Цекмезоглу от Гърция. При модифицираните купата грабна екипажът от Своге Калин Митров / Владимир Велков.

    В най-атрактивната категория Рали сред състезателите най-бързи бяха Симеон Цинцов / Виктор Тонев от клуб 4х4 Адвенчър.

    Безапелационна победа и в трите дни в категория UTV/BUGGY за Николай Гочев / Пламен Богданов.

    Кметът на град Кърджали инж. Хасан Азис, който традиционно кара по затворено трасе със своето АТV, този път подкара UTV.

    Както винаги надпреварата завърши с шампанско, купи, награди, знамена и пожелания за нови срещи на трасета.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини