„Въпросите за парите са важни“

На 15 март Клуб „Моят старт в бизнеса“ по проект „Твоят час“ с ръководител Цветанка Крачунова при Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ проведе заключителната си представителна изява. Тя бе посветена на Световната седмица на парите, инициатива на Джуниър Ачийвмънт България и имаше за цел да насочи вниманието на младежите да получават знания и да изграждат умения, свързани с парите, за да могат да вземат интелигентни финансови решения през живота си.
На открития урок участниците от клуба получиха интересни и много полезни отговори на редица въпроси, свързани с бюджета, инвестирането, кредитирането, спестяването, а чрез интерактивен тест провериха своята финансова грамотност.
Tемата на инициативата е изключително актуална, защото е много важно младежите да са икономически грамотни, за да могат да преодолеят неравенствата и да изградят по-добро бъдеще!
Световната седмица на парите (Global Money Week – GMW) се организира от Child & Youth Finance International – международна неправителствена организация, базирана в Холандия, в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Целта й е чрез забавни и интерактивни дейности децата и младежите да научат повече за парите, спестяването, създаването на умения за работа и предприемачеството.
Джуниър Ачийвмънт България участва в Световната седмица, като организира национални инициативи и подпомага местните събития в мрежата си от партньорски училища. Световната организация e с почти 100-годишна история, а Джуниър Ачийвмънт България е сред реномираните български НПО с близо 20-годишна история. Тя е водеща организация с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини