Гимназисти в Смолян мериха знания в състезание за топ ресторантьори

Изображение 1 от 4

    Ден на професионалиста събра учители и ученици, както и много гости в Професионалната гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“ в Смолян. Там преди дни се проведе състезание между учениците, а учебният ресторант на гимназията се нажежи от творческия ентусиазъм на отборите, които мериха сили да покажат знания и умения.

    Под надслов „Силни в професията – ние сме търсени, защото сме професионалисти“ беше уникално състезание по Теория на професията, а надпреварата се включиха ученици от 11 и 12 клас от професия „Ресторантьор“, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“.
    След три тежки кръга професионално жури в състав директорът на гимназията г-жа А. Караджова и старшите учители инж. А. Лелчева и К. Миленова, удостовери степента на формираните теоретични знания от изучаваните предмети по професионалната подготовка на учениците.  
    Целта на теоретичното изпитание е да повиши амбицията на учениците за точност и прецизност, както и да провокира любознателност към специфичните компоненти на готварската и ресторантьорската професия.
    На първо място с максималните 18 точки завършиха участниците от Екип 1 – дванадесетокласниците Атанас Жекин (капитан на отбора), Кристиан Стефанов, Ани Тончева, Валери Сираков и Симона Чавдарова. Само с точка по-малко второто място заеха участниците от Екип 2 – единадесетокласниците Тодор Кисьов (капитан на отбора), Нежми Хаджиев, Любомира Хаджиева, Радослава Балджиева и Владимир Костадинов.


    За засилване мотивацията на учениците за пълноценното усвояване на учебния материал по Теория на специалността и за повишаване на нагласата за продължаващо и самостоятелно учене, на участниците бяха раздадени отборни и индивидуални грамоти от директора на гимназията.

    СмолянБГвестинет

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини