Кметът Караиванов с награда от фондация „Искам бебе”

Церемонията по връчване на годишните награди на Фондация „Искам бебе“ – „Ангели на благодарността“ 2018 се проведе днес в Народното събрание.

„За мен като кмет на община Асеновград е чест и гордост да приема тази награда в областта на асистираната репродукция. Стартирахме от 2012 г. това финансиране, вложихме много усилия и желание за работа с хората, които се борят за най-голямото щастие, а именно това да се сдобият с рожба.”. С тези думи Емил Караиванов благодари за наградата, връчена му от Вера Вулджева, областен координатор за Пловдив към „Искам бебе”. По нейните думи „няма малки и големи общини, когато говорим за раждането на деца”. Тя даде за пример Асеновград за това, че е първата и единствена община, която финансира ин витро процедурите с безлимитен бюджет. „Държавният фонд върви по вашите стъпки и от тази година успяхме да се преборим и неговото финансиране да бъде без лимит”, допълни още Вера Вулджева.

От началото на „ин витро” финансирането община Асеновград е помогнала на 53 семейства, отпуснатите финансови средства са в размер на над 170 000 лв., а резултатът към днешна дата са 25 бебета и едно „на път”. Това са близо 50 на сто успеваемост на общинската програма за асистирана репродукция в Асеновград. За изминалата 2017 г. Подпомогнатите от Общината семейства в желанието им да се сдобият с дете са 17 с общата сума от 34 00 лв.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини