Задържаният за убийството в Нареченски бани не е тотомилионерът от Неделино

Задържаният за убийство в Нареченски бани мъж не е тотомилионерът от Неделино, а друго лице. Зловещата история с открито в реката тяло на убит мъж край Нареченски бани, е недоразумение, породено от преплитане на имена и отдавна минали събития. Според първоначалната версия за убийството са били задържани тотомилионерът Севдалин от Неделино и синът му Мартин.

Че задържаният за убийството не е от Неделино, потвърди и кметът на родопската община Боян Кехайов.

„Става въпрос за друго лице. Севдалин като тотомилионер от Неделино не познавам. Има някакво объркване на имена и смесване с фактите, защото действително имаше мъж от Неделино, който преди години спечели милион от тотото, но той се казва Румен Дамянов, има две дъщери и загина при катастрофа миналата година край Троян. Човекът имаше бизнес с хотел и сергии с керамика край Нареченски бани, но в последствие продаде бизнеса си, най-вероятно на задържания Севдалин“.

Кметът добави още, че починалият тотомилионер действително е имал проблеми, опожарявали са обектите му, заради което той продава всичко и се мести в Първомай.

Най-вероятната причина да се замеси името му в кървавата драма е, че в Нареченски бани хотелът и заведението на Румен са били известни като обекти на тотомилионера, и макар в последствие те да са били продадени, местните продължават да ги наричат така.

Според непотвърдена информация задържаният за убийството е родом от Рудоземско, но се е изнесъл оттам преди доста време.

Междувременно на извънреден брифинг на прокуратурата в Пловдив, в чийто район е Нареченски бани, днес беше изнесена официална информация за зловещото убийство. Камери от заведението в Нареченски бани са заснели побоя над столичния бизнесмен Венцислав Младенов, чието тяло бе открито в река Чепеларска по пътя за Пампорово, съобщи окръжният прокурор Румен Попов по време на извънреден брифинг, цитиран от TrafficNews. bg.

Убийството е извършено на 21 март около 17:00 часа в заведението в Нареченски бани, стопанисвано от съдружниците 45-годишния Севдалин Боюклиев, 26-годишния му син Марин Боюклиев и убития софиянец Венцислав Младенов. Между двамата възрастни мъже възникнала свада, която прераства в ръкопашен бой, а синът се намесил, за да защити баща си. След нанесения побой, Венцислав бил приведен в безпомощно състояние, след което умъртвен по особено жесток начин. Мъжът е починал от черепно-мозъчна травма от удари с тъп предмет в тила, а тялото му е било увито с найлони и хвърлено в реката. Според прокуратурата всичко това е документирано от камера в заведението, която по-късно е изтръгната от стената и захвърлена в стопански двор в близост, а мястото ѝ било прикрито. Камерата е открита по-късно, като на 26 март полицията е извадила тялото на жертвата от реката и е арестувала баща и син Боюклиеви.  

Основният мотив, по който работят разследващите, е убийство заради неуредени финансови отношения – бащата и синът са дължали пари на Венцислав.  

СмолянБГвестинет

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини