Две първи копки днес в Смолян, стартират ремонти по проекти за надлези и улици в града

Изображение 1 от 5

    Днес кметът Николай Мелемов ще направи първата копка и ще даде старт на изпълнението на проект за 4, 7 милиона лева.

    Мащабният проект е „Ремонт и рехабилитация на улици, тротоари, надлези, пешеходни алеи и детски площадки за подобряване на градска среда на гр. Смолян“  и се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. , съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

    Днес ще стартира и проектът за рехабилитацията и ремонта на надлеза над ул. „Дичо Петров“, с което започват ремонтите и на улиците „Спортна“, „Беклийца“, „Евридика“ и „Зорница“. Предвиждат се рехабилитация и ремонт на надлез над бул. „България“ – от МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ до магазин „ЛИДЛ“. Ще се извърши и ремонт на надлеза над бул. „България“ – от сградата на Община Смолян до х-л „Смолян“, както и на надлезите над ул. „Дичо Петров“ до Родопски драматичен театър“ и този над ул. „Арх. Петър Петров“, който е зад сградата на Общината.  По проекта ще бъде изградена пешеходна връзка от ул. „Снежанка“ до ул. „Добруджа“ в областния град, както и изграждане и възстановяване на детската площадка над автогарата в града.
    Общата стойност на дейностите е 4. 772 млн. лв. , от които малко над 4 млн. лв. са европейско финансиране чрез ЕФРР. Другите 715 848 лв. са от национално съфинансиране. Договорът за безвъзмездна финансова помощ е подписан на 22 декември 2016 г. и е с продължителност до 22 юни 2019 г.

    СмолянБГвестинет

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини