Евродепутат на среща единствените ученици- посланици на Европейския парламент в областта

Изображение 1 от 3

    Евродепутатът Владимир Уручев проведе среща с ученици от Девин, които са посланици на Европейския парламент (ЕП). Двадесет възпитаници на СОУ "Христо Ботев" от 2017 година работят за популяризиране на Европейския парламент сред младите хора, а чилището е единственото в областта и едно от 30-те в страната, които са посланици на ЕП. Поканата за среща към Владимир Уручев с младите европейци бе отправена от директора на училището Красимира Георгиева.

    Българският евродепутат запозна младите хора с дейността на Европейския парламент и Европейсктата комисия, с постиженията на България през 10-годишното си членство в ЕС.

    Десетокласничката Симона Тодорова представи дейността на клуб „Дебати“ към девинското училище, където младежите се подготвят за активно гражданско участие в обществения живот.

    Евродепутатът запозна учениците с дейността си в Комисията по промишленост, изследвания и енергетика и Комисията по земеделие и развитие на селските райони. Младежите участваха активно в дискусията и показаха знания на тема Европа и европейски институции. Сред множеството въпроси, които те зададоха на евродепутата, бяха кои проблеми според него са приоритететни – интеграцията на бежанците или интеграцията на малцинствата, до какви икономически последствия ще доведе отделянето на Великобритания от ЕС и дали това ще се отрази на еврото.

    Училище „Христо Ботев“ –Девин, е участник в програмата „Училище посланик на Европейския парламент“, а целта й е да помогне за повишаване на осведомеността сред младите хора за Европа и европейската парламентарна демокрация

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини