Вече ползваме всички услуги от мобилния си оператор навсякъде в ЕС

От днес европейците ще имат достъп до онлайн съдържанието, за което са се абонирали у дома, където и да се намират в Европейския съюз, съобщи пресслужбата на Европейската комисия. До момента например, нямаше възможност в чужбина да се гледат телевизионни програми.

"От 1 април, когато пътувате в ЕС, вече няма да пропускате любимите си филми, телевизионни сериали и спортни предавания, нито ще се лишавате от игрите или електронните книги, за които имате цифров абонамент", се казва в изявление по темата на зам.-председателят на Европейската комисия Андрус Ансип и комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел.
 
"Правилата ще се прилагат за платени услуги, но доставчиците на безплатно съдържание също могат да се възползват от тях. Полза от тези разпоредби ще имат и доставчиците на онлайн съдържание, тъй като вече няма да им се налага да придобиват лицензи за държавите, в които пътуват техните абонати", се посочва още в изявлението.

Отмяната на ограниченията, които не позволяваха на европейците да ползват при пътуване абонаментите си за цифрови медии и съдържание, е нов успех на цифровия единен пазар след ефективното премахване на таксите за роуминг, от което се ползват потребителите в цяла Европа от юни 2017 г. насам, се казва още в позицията.

Източник: dariknews.bg

Коментари в сайта

Последни новини