Кмет и служители подновиха легендарен мост край Неделино

Изображение 1 от 6

    Екип ото администрацията, начело с кмета на Община Неделино подновиха легендарния Турчи мост, засадиха дръвчета и почистиха района в местността. Освен възстановяване на съоръжението и почистване на района, както и речното корито,Това се случи в навечерието на големите празници Великден и Гергьовден и е направено изцяло с доброволен труд и безвъзмездно предоставени материали.

     С много ентусиазъм и труд са подновени напълно изгнилите парапети, засадени са плодни дръвчета и зелени храсти, разчистени са речните речните наноси. Така историческата местност в Неделино придоби достоен облик, а кметът благодари сърдечно на вчиски служители на общинска администрация и на активните си съграждани, включили се в добрата инициатива със своя доброволен труд, както и на всички фирми-спомоществуватели, помогнали за осъществане на идеята.

     "Всички ние, жителите на Община Неделино, сме запознати, респектирани и сме израснали с историята за "Турчин мост". Легендата за моста и местността, в която се намира той, е позната на всички неделинци и е притегателно място за много туристи, гости и жители на нашата община", обобщи кметът Кехайов.

    СмолянБГвестинет

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини