Започна акция в помощ на пострадалите от пожара семейства в Райково

Започна дарителска кампания в помощ на двете семейства, които след пожара днес останаха без покрив над главите си.

Още докато тлееха остатъците от овъгления покрив на старата къща, съседите на пострадалите семейства Диневи и Бакалови организираха акция за подпомагането им.

Вече е открита банкова сметка, на която могат да се превеждат средства за възстановяване на изгорелия покрив и етажа под него.

Съседите на семействата не чакаха нито миг, за да приготвят храна, завивки и други необходими вещи за пострадалите, които още са в шок. Със средства за ремонта ще се включи и Община Смолян, потвърди зам.- кметът Марияна Цекова, която беше на място на огненото произшествие.

Припомняме, че в петък сутринта пламна покрива на стара къща в смолянския квартал Райково. Най-вероятната причина за трагедията е старият комин, който не отговаря на изискванията. Семейство Диневи закупило своята част от сградата през миналата година. Хората направили ремонт и се нанесли преди няколко месеца, но сега не знаят нито къде ще живеят, нито как ще изплащат кредита, за който ипотекирали своята част от къщата.

Банковата сметка, на която всеки желаещ може да помогне, е в Пощенска банка, BG 97BPBI79274040911502, а титуляр е Захаринка Динева.

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини