Смолянска гимназия събра най-много за каузата „Капачки за бъдеще“

    „Вашият пункт предава най-голямо количество!" – с тези думи е посрещната групата ученици от ПГТТ „Христо Ботев“ в Смолян, която закара събраните пластмасови капачки от Смолян и областта в пловдивския пункт, където се предават. Групата ученици от смолянската гимназия тръгнаха за Пловдив рано сутринта в събота, за да разтоварят тубите и чувалите, пълни с капачки. В благотворителната акцията се включиха десетки смолянчани, организации, заведения, а целта е да се съберат средства за закупуване на кувьоз за болницата в Чирпан.

    В смолянската гимназия е създаден клуб „Милосърдие“, който вече 6 години събира капачки от пластмасови бутилки за различни благотворителни каузи.

    В последната обаче самата гимназия се превърна в пункт за събирането им, а според директорката ѝ Мария Жайгарова в нея е участвала голяма част от населението – не само ученици, а и хора от полицията, пожарната, заведения от Смолян и от други градове, независимо от факта, че апаратурата за недоносени не е за болница от региона. В организацията тази година се включи и РУО и Ресурсен център в Смолян, а акциите на клуб „Милосърдие“, вече са популярни в цялата област.

    Смолян е част от националната кампания „Капачки за бъдеще“, като всяка година организаторите избират най-нуждаещата се болница в страната, за да ѝ се осигури така нужната апаратура за оцеляване на новородените недоносени бебета. Всяко трето дете в България, което поради преждевременно раждане е било в кувьоз, получава увреждане на очите, заради остарялата и амортизирана техника в отделенията за недоносени бебета.

    Инициативата ще продължи, предстоят още нови акции, така че: „Събирайте капачки!“, призовават още от Клуба в смолянската гимназия по техника и технологии.

    СмолянБГвестинет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини