Съдът окончателно осъди кмета на Чепеларе Славка Чакърова за обида

Окръжният съд в Смолян потвърди присъдата на Районния съд в Чепеларе от януари тази година, с която кметът на Чепеларе Славка Чакърова е осъдена за обида на председателя на Общинския съвет Росица Черпокова.

С решение от 16 април 2018 г. окръжните магистрати потвърдиха решението на съда в Чепеларе, с което се налага административното наказание „глоба“. Решението е окончателно. Освен глобата от 1200 лв., Чакърова трябва да заплати и обезщетение в размер на 1000 лв. от поисканите 10 хил. лв., заедно с лихвите за нанесените неимуществени щети на Черпокова, както и 1 292 лв. разноски по делото.

Делото беше заведено от шефката на Общинския съвет, към която кметицата по време на заседание през февруари 2017 г е нанесла публична обида, казвайки, че е станала председател на Общинския съвет „със задкулисни сделки и плащане под масата". 

Съдът потвърди, че думите са унизителните за честта и достойнството на Росица Черпокова, но заради чистото съдебно минало на кмета Славка Чакърова я освободи от наказателна отговорност.

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    Стиф Джобс
    0 0
    20:32, 15 авг 2019
    Понякога обидите са комплименти.
Последни новини