Д-р Станимир Сираков, получил медицински "ОСКАР", става почетен гражданин в родното място на майка му

Община Баните ще присъди званието „Почетен гражданин на Баните“ на д-р Станимир Стефанов. На заседание на Общинския съвет на 27 април т.г. съветниците ще гласуват отличието на известният вече млад лекар, който направи гениална мозъчна операция на детски мозък през артерия на крака на 10-годишно момиченце, страдащо от хидроцефалия и спаси живота му.

Д-р Станимир Сираков е син на известната в близкото минало скиорка от село Баните Татяна Манчева, а в родното село на майка му, хората са изключително горди с талантливия лекар с родопски корени. 

Един от най-младите доктори, номинирани от партньорите на Националните медицински награди 2017 – д-р Станимир Ст. Сираков, нашумя с редица уникални операции за България, някои от които се извършват за втори път в света и предизвикаха интереса на медицински светила в международен мащаб.

Д-р Станимир Стефанов Сираков е специалист в отделение по образна диагностика в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, главен асистент към катедрата по рентгенология към МУ София.

Той е председател на Дружество по интервенционална неврорентгенология, член на Българската асоциация по рентгенология (БАР), както и на международната асоциация по интервенционална рентгенология CIRSE и на европейската асоциация по рентгенология ESR.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини