Голмайстор на България, пивот и вратар с повиквателни за националния отбор по хандбал

Три от състезателките на хандбален клуб „Хасково“ получиха повиквателни за участие в националния отбор за девойки до 16 г. Едната е Василена Шомова, която играе като дясна свръзка и три пъти е получава приз „Голмайстор на България“. В състава на националния отбор влизат Катерина Ванчева, която е на пост пивот и съотборничката й Лорета Радославова, която миналата година дойде от Белене, но сега пази вратата на ХК „Хасково“.

Трите хандбалистки ще участват през уикенда в двудневен лагер в Габрово, а в понеделник и вторник ще играят в контроли срещу тима на Македония. Има вероятност в разширения състав да влезе и още една състезателка от Хасково. Те ще играят и в Европейското първенство догодина в група „Б“.

В разширения състав на националните състезателки до 14 г. ще участва Елена Янкова от Хасково.

Четирима хандбалисти от хасковския „Асти 91“ ще попълнят и разширения състав на националния състав при юношите. Това са Виктор Ванчев, Васил Дечев, Костадин Костадинов и Ангел Калинов. Те ще играят в зони – всяка срещу всяка и след селекция съставът на националния отбор до 16 г. ще бъде определен. Надяваме се поне двама от тях да попаднат в националния тим, каза треньорът Ирина Миладинова.

Следващия уикенд пък предстоят финали на Държавните първенства за юноши, което ще бъде в Хасково и за девойки до 19 г., което ще се проведе в Дряново. Момчетата ще се борят за медали, а момичетата ще се опитат да защитят титлата си от миналата година, казаха от ръководството на хандбалния клуб в Хасково.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини