Иванчева изпрати шефа на Спецпрокуратурата да говори с марсианците

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева заяви преди заседанието на съда, на което бе гледана мярката ѝ за неотклонение, че нейните ръце и тези на заместничката й Биляна Петрова не са "светвали", т.е., че не е имало по тях следи от маркираните от разследващите пари, както обяви в сряда шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев.

Ако Иван Гешев иска да говори с марсианци, нека го направи. На нас ръцете са ни чисти. Подкуп не сме вземали, заяви Иванчева пред съда, който разглежда мярката ѝ за неотклонение.

Не сме взимали подкуп, отхвърли обвиненията Иванчева. Тя посочи, че парите не са ги пипали, а "те са ги сложили в колата".

Иванчева назова и името на изнудваното лице "в житейския смисъл на думата" и каза, че става въпрос за човек от "Ваклин груп" - Александър Ваклин, който бил и зам.-кмет. на общината, а в момента е човек на ГЕРБ.

Tази сутрин специализираната прокуратура поиска постоянен арест за кмета на столичния района "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Те бяха арестувани във вторник с показна акция в центъра на столицата, точно пред Спортната палата. Обвинени са за искане на подкуп от предприемач строител в "Младост". Според обявеното Иванчева и Петрова са заловени със 70 000 евро в кашон, който бил в колата, с която те са пътували. Подкупът е взет от посредника Петко Дюлгеров малко преди това.

На следващия ден шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев на брифинга за подробности по случая заяви, че Десислава Иванчева е изнудвала "в житейски смисъл" и други хора. 

Междувременно от думите на Цецка Цачева стана ясно, че прокуратурата ще разследва и дали при ареста на кметицата е имало нередности. 

Малко по-късно обаче от пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът Десислава Иванчева.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини