Tinder, пази се! Зукърбърг обяви Facebook за запознанства

След тежките си две изслушвания пред Сената, изпълнителният директор на Facebook отново се изправи пред света. Този път Марк Зукърбърг не изглежда така притеснен, защото е напълно в свои води, разяснявайки разпалено какви нови промени ще настъпят в популярната социална мрежа.

Най-изненадващото нововъведение не е свързано със сигурността на потребителите и техните лични данни. То дава заявка за навлизането на Facebook в нова пазарна ниша - сайтовете за запознанства. Tinder, пази се!

Марк Зукърбърг обяви, че съвсем скоро за потребителите на социалната мрежа ще бъде налична избираема опция за създаване на нови и дълготрайни познанства и връзки. Facebook Dating дава възможност за втори профил, който е видим само за хора, които са извън списъка ни с приятели, и също като нас търсят онлайн срещи.

На базата на информацията, която споделяме в профила си, алгоритъм ще търси и предлага подходящи съвпадения. Ако сме съгласни с предложенията, може да започнем опростена комуникация, без споделяне на допълнително съдържание.

Тя се извършва отделно от Messanger. Приятелите ни в "официалния" профил няма да знаят какви ги вършим в този за запознанства. Така ще имаме два Fаcebook профила с различно предназначение.

По време на презентацията си на конференцията на компанията А8 изпълнителният директор на социалната мрежа подчерта, че целта на новата опция са дълготрайните връзки, а не просто краткосрочни задявки.

Така Зукърбърг се опита да се разграничи от останалите приложения за запознанства, които стават все повече и повече. Но след обявяването на новата опция на Facebook, акциите именно на компаниите, стоящи зад тези приложения, се сринаха.

Промените в социалната мрежа не се изчерпват дотук. Освен върху запознанствата, в обновената социална мрежа се поставя акцент и върху групите. Според Зукърбърг, потребителите сами са го насочили към  по-лесното търсене и намиране на общности, защото в тях участват над милиард души с профил във Facebook.

С цел подобряване на комуникацията и прехвърлянето на границите на онлайн общуването се създава опция "Watch Party", с която ще можем да каним членове на определена група на купон или просто групово гледане на филм или мач. Компаниите също така ще могат да вграждат в сайтовете си бутон към конкретна група, както бе досега с профила им в сайта.

Екип от разработчици работи и върху реализирането на опцията да може да трием своята история във Facebook от браузъра, който използваме. Точно както може да правим за всички посетени сайтове. Сега имаме възможност да преглеждаме дневника си с активности, както и търсенията, и да трием намерените резултати от търсачката.

Сигурността и борбата с фалшивите новини отново излезе на преден план по време на презентацията на Зукърбърг. До края на годината 20 хиляди души ще работят за Fаcebook единствено с цел елиминиране на невярната информация, която се разпространява, както и спирането на фалшивите профили и политическата пропаганда.

Messanger също ще претърпи козметични промени под формата на олекотяване на интерфейса и намаляване на бутоните, стоящи до полето за писане. С цел улеснена употреба се скриват тези за камера и игри. Ще бъдат налични и нови филтри, някои от които дори с добавена реалност. Но те още са в процес на разработка и ще бъдат налични избирателно в beta версия.  

Ще се добавят и нови опции за превод. Когато комуникираме с профила на чужда компанията например, е налична възможност за автоматичен превод с цел улесняване. 

Instagram също не остава встрани от промените, обявени от Зукърбърг. Съвсем скоро в приложението, което използваме предимно за споделяне на снимки и кратки видеа, ще може да провеждаме и групови видеоразговори.

Страницата за търсене в Instagram също ще претърпи леки корекции с цел улеснено интуитивно намиране на резултатите, които евентуално представляват интерес. Това ще се случва най-вече на базата на хаштаговете и тематични канали.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини