"Наръчник на диктатора", "Хитлерова младеж" и "СС отблизо" през май по National Geographic

Наръчник на диктатора (6х60)
Неделя, 27 май от 22:55
Премиера

От Мусолини до Саддам Хюсеин, диктаторите оформят света, в който живеем. Но как го правят? Какви методи използват, за да задържат властта? Как преодоляват силите, които им се противопоставят? Какво в крайна сметка води до краха на режимите им? Днес тези въпроси са по-актуални от всякога. Тази поредица ще отговори на тях чрез изучаване на тактиките, използвани от шестима различни тирани на 20 век.

Спасителен отряд в ада 3 (9х60)
Понеделник, 07 май от 21:55
Премиера

"Спасителен отряд в ада" е поредица за група смели шофьори на влекачи. Когато зимата дойде в Норвегия, пътищата се превръщат в опасни непроходими писти. Всеки ден спасителите се борят да ги държат отворени и помагат на хора, закъсали по планинските маршрути. Зимните бури, лавините и липсата на светлина през зимния сезон са само част от предизвикателствата, срещу които те се изправят при работата си близо до Полярния кръг. Екстремните зимни условия често ги карата да рискуват живота си. Спасителен отряд в ада” е сериал за човека, който се изправя срещу природата.

Хитлерова младеж (2х60)
Четвъртък, 10 май от 21:55
Премиера

През 30-те години на 20 век германската Нацистката партия създава Хитлеровата младеж, за да въвежда децата и младежите в нацистката идеология и да ги превръща в детската армия на Хитлер. Първият епизод проследява възхода на движението по време на войната.

Вторият епизод започва от разгара на Втората световна война и проследява историята до разгрома на Хитлеровата младеж.

СС отблизо: Възход към власттa (2x60)
Четвъртък, 24 май от 21:55
Премиера

С помощта на редки архиви този филм проследява кървавата история на СС. Някои от членовете на дивизията все още са живи и приеха да говорят пред камера.

Съкровищата на Тутанкамон (3x60)
Събота, 05 май от 20:55
Премиера

Откриването на гробницата на Тутанкамон от Хаурад Картър през 1922г. влиза в заглавията на световната преса и отключва манията по Древен Египет. Но през следващите десетилетия безценните находки от гробницата изчезват по мазетата на музеите и архивите на Египет. Днес всичките 5398 предмета са събрани за пръв път на едно мястов новия Музей на Египет. Много от тях никога преди не са били излагани в експозиции, но заедно те хвърлят нова светлина върху краткия живот наМомчето владетел“, което ще помогне на експертите да определят какъв ефект е имало царуването на Тутанкамон върху древния свят.

През май зрителите на National Geographic ще могат да се насладят и на две нови продукции, тематични за месеца на кралската сватба - „Историята на принц Хари: Четири кралски сватби“ и "Операция Кралска сватба"

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини