Пет фалшиви храни, които ядем често

Ако смятате, че купувайки си пармезан от магазина, консумирате истинско италианско сирене, не бъдете толкова сигурни. Може да се окаже, че храната, която купувате, не е точно това, което смятате, че е. На пазара често може да попаднем на фалшиви храни Вижте 5 от тях:

Ориз

Повечето хора знаят, че Китай е голям производител на ориз. Но в Китай има и нелегални заводи за производство на ориз и там, за да подобрят качеството му влагат забранени субстанции. Така че най-добере е да хапваме български ориз, а китайският да си остане за китайците.

Кафе

Повечето хора започват деня си с чаша ароматно кафе. Има обаче компании, на чиито опаковки пише, че кафето им е 100% чисто, а това не е така. Затова бъдете внимателни и си купувайте само утвърдени марки, за да сте сигурни в качеството на кафето, което пиете.


Шампанско

Повечето хора пият шампанско само при определен повод. Тази невероятна напитка се продава от много и различни производители по света. Но дали всички продават истинско пенливо вино? Разбира се, че не. Затова, когато решите да се поглезите, внимателно си изберете шампанското, за да не останете разочаровани.

Подправки

 

Хората обичат да обогатяват вкуса на ястията си с различни подправки. Някои производители на подправки обичат да добавят към тях стрита на прах царевица, за да увеличат количеството и да спечелят повече. Не всички правят това, но бъдете внимателни.

Пармезан

Пармезан може да бъде наречен само определен вид сирене, произведено по специална рецепта в Парма, Италия. Много различни компании по света заблуждават потребителите и продават нещо различно от оригиналния продукт.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини