Имотите на Гимназията по селско стопанство и транспорт са вече общинска собственост

Сградите на Професионалната гимназия по селско стопанство „Н. Й. Вапцаров” в Хасково стават общинска собственост, постановиха на заседанието си днес министрите. Решението е мотивирано с преобразуването в общинско на учебното заведение, което досега е било към Министерството на земеделието, храните и горите.

С цел оптимизация преди две години бившите училища по селско стопанство и по автотранспорт се сляха и станаха едно под името Професионална гимназия по селско стопанство и транспорт. С влизането в сила на новия закон за образованието те минаха директно под общинска шапка, двете сгради обаче останаха под управлението на МЗХ. „Благодаря на всички, които помогнаха за дългоочакваното прехвърляне на собоствеността-община Хасково, Областната администрация, МОН, от Земеделското министрество също работиха активно за това. С прехвърлянето като собственик вече община Хасково ще може да разполага с имотите рационално. А гимназията ще бъде освобедена от помещенията, които не са ни необходими, но за които досега трябваше да се грижим. След сливането на двете училища, което беше направено с цел оптимизация, на практика останахме с две административни сгради, а едната не я използваме.“, коментира директорът на ПГССТ Донка Станчева новината.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Об
    Объркан съм
    5 -1
    17:43, 16 май 2018
    МЗИХ? Защо и "земеделското министерство" е с гласвна буква? ПГСС равно ли е на ПГССТ, след като са им сменили името, за което става ясно от "статията" Ви?
    Малко оглеждайте текстовете преди да ги пускате. Нямате ли редактор?
Последни новини