Четвъртокласници отпечатаха книга със спомени и истории от училище

Изображение 1 от 2

    Ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Момчиловци завършиха 4 клас и разделяйки се с учители и съученици написаха книга. "Четири години заедно” е малкото издание, изпълнено с детски емоции и споделени преживявания. Инициативата им е осъществена с помощта на класния им ръководител Мария Кетева и библиотеката при НЧ ”Светлина 1925” в селото. Учениците ще завършат началното си образование на 31 май 2018 г. а в книжката разказват за четирите години- спомени, впечатляващи истории за своята учителка и съученици. Детското издание ще остане във фонда на библиотеката и един ден те ще могат да се върнат назад и да се видят преди десетилетия през собстените си очи .

    „Ще бъде мила среща, със сигурност ще се развълнуват, защото там разказват това, което най-много ги впечатлило. Оказва се, че това са екскурзиите из околностите на родното село и исотриите, които са научили за хората, местностите историята на Момчиловци.“, разказа председателят на читалището Васка Мавродиева.

    Отпечатването на тази първа книжка е нова инициатива, която ръководството на читалището ще продължи, за да стане традиция. Идеята е освен да съхрани спомените на малчуганите, да запали децата по четенето на книги и вълшебството те самите да бъдат автори. За завършването вяко едно дете ще получи екземпляр от книгата, а в училището и читалището ще се оформят кътове на малките автори. Децата получиха и грамоти за най-активни читатели и участници в дейността на библиотеката и бяха истински щастливи, че държат в ръцете си книжки, в чието създаване участват и самите те.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини