4 °C

Четвъртокласници отпечатаха книга със спомени и истории от училище

Ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Момчиловци завършиха 4 клас и разделяйки се с учители и съученици написаха книга. "Четири години заедно” е малкото издание, изпълнено с детски емоции и споделени преживявания. Инициативата им е осъществена с помощта на класния им ръководител Мария Кетева и библиотеката при НЧ ”Светлина 1925” в селото. Учениците ще завършат началното си образование на 31 май 2018 г. а в книжката разказват за четирите години- спомени, впечатляващи истории за своята учителка и съученици. Детското издание ще остане във фонда на библиотеката и един ден те ще могат да се върнат назад и да се видят преди десетилетия през собстените си очи .

„Ще бъде мила среща, със сигурност ще се развълнуват, защото там разказват това, което най-много ги впечатлило. Оказва се, че това са екскурзиите из околностите на родното село и исотриите, които са научили за хората, местностите историята на Момчиловци.“, разказа председателят на читалището Васка Мавродиева.

Отпечатването на тази първа книжка е нова инициатива, която ръководството на читалището ще продължи, за да стане традиция. Идеята е освен да съхрани спомените на малчуганите, да запали децата по четенето на книги и вълшебството те самите да бъдат автори. За завършването вяко едно дете ще получи екземпляр от книгата, а в училището и читалището ще се оформят кътове на малките автори. Децата получиха и грамоти за най-активни читатели и участници в дейността на библиотеката и бяха истински щастливи, че държат в ръцете си книжки, в чието създаване участват и самите те.

СмолянБГвести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 22.01.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини