Деца от „Зорница“ показаха традициите от вековната история на България

    Че познават българските традиции и носят омаята на народните песни на своя народ, показаха тази вечер децата от градина “Зорница“ в Хасково. С българското в сърцата те демонстрираха на сцената на театър „Иван Димов“, че познават ритмичните народни танци.

    Родители и гости на малките изпълнители аплодираха танцът и на розите, превъплъщението им в нестинарските традиции. Децата показаха и леденото хоро, което се изпълнява на Йордановден. Целият спектакъл, в който се включиха над 140 деца от двете сгради на забавачката, беше подкрепен и с ефектна мултумедия, част от филма за хан Аспарух и за България.

    Посланието да съхраняват българските традиции най-големите от подготвителните групи поднесоха като музикално-танцов поздрав и към по-малките деца от детската градина. Фолклорните изпълнения аплодира кметът Добри Беливанов, представители от общинската администрация, Регионалното управление на образованието.

    Събитието е посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, каза директорката на градината Галя Милкова, която поздрави участниците и гостите. Изявата е по тематичен проект „Възпитание в ценности“ и е именувана „Празничен поздравителен концерт на подготвителните групи от детска градина №3 „Зорница“. За всички присъстващи деца в театъра бяха осигурени магнитчета с надпис – мотото на празника „България в сърцето“. Децата да съхранят и пазят обичта към родината е идеята на изявата, която показа по хронология традиции и обичаи от вековната история на България.

    Празникът завърши с песен за България, групово изпълнена от всички участници.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ра
      Развълнувана
      15 0
      21:54, 16 май 2018
      Бяха прекрасни всички деца! Браво за упорития им труд и благодарности на учителите, че съхраняват българщината!
    • 2
      Ра
      Райна
      4 0
      10:56, 17 май 2018
      Моля сложете снимки и на другите деца с костюмите на Хан Аспарух и децата със трикольора
    Последни новини