Хотелите на края на света със стаи шушулки

    Хотел "Тетра" може все още да не съществува, но интересът към него вече е голям. Редица хора искат да резервират престоя си в него без дори да знаят къде ще се намира. Но как един все още несъществуващ хотел успява да привлече толкова туристи?

    Всичко започва от дизайна, който е на инженерната компания WSP. Фирмата предлага нова концепция за своя хотел на бъдещето. Той представлява 42 футуристични сгради във формата на шушулки, свързани помежду си. Но най-важното е тяхното месторазположение. Те ще бъдат изградени в някои от най-отдалечените и най-красиви места по света.

    Вместо в хотелски стаи, гостите ще бъдат настанявани в някоя от самостоятелните триъгълни шушулки. Всяка от тях е с дължина 19 метра и се състои от няколко етажа.

    Най-високо е разположена спалнята. Леглото се намира точно под специално изградена капандура. Под спалнята е банята и тоалетната. На първия етаж има работно бюро, а над него е стая, която е пригодена като дневна.

    Общите части на хотела могат да бъдат използвани като барове, ресторанти, магазини или дори ателиета.

    Стените на всички помещения са изцяло от стъкло, за да може да се вижда природата, в която ще е потопен хотелът. А той буквално ще бъде инсталиран в различни точки по света, тъй като материалите, които се използват за изграждането му, са изключително леки и позволяват бързо да бъдат сглобени или разглобени. По този начин хотелът ще може да се мести до отдалечени места.

    Първият подобен хотел трябва да бъде открит това лято. Сред обмисляните локации са Кабо Верде, Норвегия, Канада, Нова Зеландия, Испания, Португалия, Андора, Унгария и Великобритания.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини