Ученици с награди от община Смолян по случай 24 май

За първа година община Смолян ще връчи награди на ученици по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

За принос в съхраняването на българското слово с участието си в конкурса „Родна реч, омайна, сладка…” бяха получени 179 клипа от ученици от 1 до 7 клас. По регламентдецата изпълниха любимо българско стихотворение /или откъс от него/, посветено на Родината, на българската реч, на свободата.
Въпреки, че конкурсът бе обявен само за община Смолян, завладяни от идеята, клипове изпратиха ученици от община Неделино, девинските села Грохотно и Гьоврен и маданското Върбина.
Участниците от 8 до 12 клас изпратиха 22 есета на тема: „Кои са съвременните пазители на българското слово и писменост?“
Наградите ще бъдат връчени от кмета на община Смолян Николай Мелемов на традиционното награждаване на 24 май. Ще бъдат излъчени по двама победители в двете категории, които ще бъдат обявени за „Пазители на българското слово за 2018 г.“ Те ще получат плакет и парична награда от община Смолян. Всички останали участници ще бъдат наградени с грамота и книга за положения труд и старание. Есетата на победителите ще бъдат качени на сайтовете на община Смолян и РУО на МОН – Смолян.
Ще бъде връчена и награда за училище в община Смолян, което ще бъде обявено за „Пазител на българското слово за 2018 г.“. Тази награда се обособи в хода на конкурса, тъй като бяха изпратени няколко колективни клипа за участие в надпреварата.
Клиповете ще бъдат излъчени на видеостената на община Смолян, която се намира на Стария център през целия ден на 24 май.
Кметът Мелемов ще награди и 29 изтъкнати дейци в сферата на образованието, науката, културата и журналистиката.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини