Прасе преследвач в патрулка

И това се случва.

"Здравейте, вървя от жп гара Елирия към къщата ми в Северен Риджвил, някакво прасе току-що пристигна и ме преследва", гласяло обаждане на 911 от Охайо, направено в 5:26 ч. миналата събота.

Служителите на реда решили, че звъни някой след здрав запой, но когато пристигнали на място, заварили напълно трезвен мъж със залепено за него много любвеобилно прасе. Да те следва някой през нощта не е най-приятното преживяване. Но човекът от Охайо бил по-скоро объркан, отколкото уплашен от свинята в този ранен час.

"Тя не ме оставяше, търкаше се в краката ми и се опитваше да се изкатери по тях, за да ме накара да я галя", разказва преследваният пред местно радио.

Един от полицаите успял да качи прасето на задната седалка на полицейската кола и го откарали в кучешкия развъдник. Поведението на прасето ясно показвало, че е домашен любимец.  Всъщност, домашните прасета са умни, силно социални животни, затова е възможно това прасе да е полюбопитствало за нещо в случая.

"Ако познавате прасетата, това просто не е толкова изненадващо", каза експертът по животинско поведение Лори Марино за Live Science."Трябва да е имало нещо в този мъж, което е предизвикало любопитството на прасето."

Проучванията показват, че домашните прасета имат отлична пространствена и работна памет, те са много любопитни и обичат да играят, и даже могат да разберат огледалата.

В допълнение към интелекта им, чистотата и социалната природа на прасетата ги правят популярни като домашни любимци. Има доста истории за умни домашни прасета, които са помогнали на собствениците си в беда. През 2014 г. семейство в Илинойс било спасено от пожар благодарение на домашния си любимец Лъки, който събудил всички в 5 часа сутринта, като квичал и тропал по вратата на спалнята. Друго виетнамско прасе на име ЛуЛу спечели международна слава през 1998 г., когато спаси живота на собственика си. ЛуЛу избягал и легнал в трафика, за да привлече вниманието на някого, защото стопанинът му получил сърдечен удар.

Междувременно нощният преследвач в Охайо, се оказал наистина домашен любимец на име Зоуи. Зоуи тръгнала по широкия свят след като прокопала проход в заграждението си. Прасето било върнато благополучно на своя собственик още на следващата сутрин.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини