Двуметров кръст свети на новите гробища, пускат два автобуса за Черешова задушница

Изображение 1 от 2

    В събота, 26 май 2018г. православните християни ще отбележат една от най-големите задушници в църковния календара – Черошовата. По този повод автобусите  за двата гробищни парка в община Димитровград ще тръгнат в  8. 30ч. от спирката пред църковен  храм „Св. Димитър“.    

    За целия ден ще се движат непрекъснато два автобуса, които да обслужват пътниците до Стария и Новия гробищни паркове,  за да могат гражданите да посетят гробовете на своите близки в удобно за тях време.

    Напълно обновен и ремонтиран е Домът на покойника в новия гробищен парк. Сменена е дограмата, боядисано и поставен нов климатик, което значително ще повиши енергийната ефективност на сградата и удобството от ползването ѝ. Пространството около залата също е облагородено, сменени са плочките, ремонтирана е чешмата отвън.

    Другото ново, което ще посреща гражданите на т. нар. нови гробища е огромния двуметровия кръст, който свети нощем. На старият гробищен парк има нова тоалетната, а на  гробищния парк в кв. Марийно има изграден нов подход със широки стълби.  Пътят до двата основни гробищни парка е асфалтиран.  

    „Всички гробищни паркове са окосени, обезпаразитени и почистени.  Чешмите в тях работят. Подготвили сме и траурна музика и ритуална маса – нещо, което превърнахме в традиция през последните години. " каза Славея Михайлова, директор на ОП „Траурен обреден дом“.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини