Недялко Славов: Бъдете посланици на българския език и култура по света!

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,

СКЪПИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН,

На 24-ти май почитаме делото на Светите братя Кирил и Методий, дали на целия славянски свят най-ценното богатство – писмеността. Това е един огромен принос на българския народ за културното израстване на човечеството, който отрежда достойно място на България в световната история и ни зарежда с национална гордост и самочувствие!

На този, най-светъл български празник, искам да ви призова да не секва стремежът към знания и духовно обогатяване, да носите в себе си и да предавате на идните поколения българската култура и традиции!

Славянската писменост е ценност, основата, върху която се гради просветата и културата ни! Затова е важно да я пазим, да боравим с нея разумно, да използваме езика си, за да преодоляваме граници и да се сближаваме с другите народи, да водим конструктивен диалог и добри взаимоотношения, а не безсмислени спорове и безпочвени обвинения! Нека езикът ни обединява в усилията да градим стабилни основи за демократичното европейско бъдеще на страната ни и по този начин ще дадем основание за България да се говори винаги с респект!

Пожелавам ви здраве и успехи, да съумявате да използвате словото и нашата писменост за постигане на лично и обществено благоденствие, да цените високо българския език и култура и да бъдете техни посланици по света, защото те са най-важните достойнства на нашия народ и държава!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НЕДЯЛКО СЛАВОВ,

Областен управител на област Смолян

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини