"Левски" и "Черно море" ще определят последния български участник в Европа

"Левски" посреща "Черно море" в директен двубой, който ще определи последният български участник в Лига Европа. Двата отбора се срещат днес от 20.30 часа на стадион "Виваком арена Георги Аспарухов".

"Левски" ще играе бараж за място в евротурнирите за втори пореден сезон. Преди година сините отново завършиха трети в Първа лига и трябваше да мине през изключително драматичен мач и цели 22 дузпи срещу новака "Верея", за да се класират за Лига Европа.

"Черно море" стигна до възможност да се бори за участие в евротурнирите, след като зае седмото място в крайното класиране. Тимът от Варна отстрани последователно "Септември" (София) и "Локомотив" (Пловдив) в плейофите и ще има шанс да играе в Европа за пръв път от 2015 г.

Днес ще се изиграе и първият от двата плейофа за място в Първа лига. "Дунав" (Русе), който само преди година игра в европейските турнири, се изправя срещу "Царско село", който завърши на трета позиция във Втора лига. Двубоят е от 17.30 часа в пловдивски квартал "Коматево".

Другият плейоф за място в елита противопоставя "Витоша" (Бистрица) и "Локомотив" (София), който спечели сребърните медали във втората дивизия. Мачът е в сряда от 20.00 часа на стадион "Локомотив" в Пловдив и с него ще бъде сложен край на сезона в българския футбол.

В деня, в който се навършват 104 години от основаването му, "Левски" ще опита да спаси първия сезон под ръководството на Делио Роси. Сините останаха много далеч от "Лудогорец" и ЦСКА в първенството, а Купата на България донесе поредния кошмар за феновете след загуба с дузпи от "Славия".

Роси има доста проблеми с контузени играч. Аут от сметките са вратарят Николай Кръстев, Милош Цветкович, Филипе Нашименто, Жерсон Кабрал и Ривалдиньо. Добрата новина за италианския треньор е завръщането на Серджиу Буш и Хали Тима, които доскоро лекуваха травми.

В "Черно море" почти всички основни футболисти ще бъдат на разположение. Старши треньорът Илиан Илиев няма да може да разчита на Мариан Огнянов и Дани Кики, чието отсъствие беше известно отдавна.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини