Спортен празник за учениците в Ардино

Спортен ученически празник под мотото „Подвижни и здрави“ се проведе днес на градския стадион в Ардино.В  взеха участие отбори от начален, прогимназиален и гимназиален етап от СУ „Васил Левски“, които се състезаваха в различни игри в три кръга. Целта на мероприятиетобе да популяризира активния и здравословен начин на живот сред учениците. Гост на празника бе секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

След оспорвани игри и изпълнени с много желание, спортен дух, смях и забавления на първо място се класираха отборите на „Светкавица“(начален етап), „Победителите“(прогимназиален етап) и „Зверове“ (гимназиален етап).

Призьорите бяха наградени с предметни награди от директора на СУ „Васил Левски“ Аника Петрова, а всички участници получиха лакомства. Спортната надпревара завърши с кръшно хоро.

В рамките на мероприятието, представителна изява показаха участниците от клуб „Туризъм и спорт“ по проект „Твоят час“ с ръководител Северина Койнарчева.
„Стана истински празник, който се превърна в един вълнуващ и незабравим ден, изпълнен със спортен хъс, искрени емоции и много радост.  Спортът е здраве и дълголетие. Спортът е красота, хармония, съвършенство, постоянство и дисциплина“, сподели Петрова.
Организатор на спортната проява бе СУ „Васил Левски“ с подкрепата на Училищното настоятелство.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини