Медитация срещу потока от имейли

Съвременният човек отделя не малко часове за делова или частна кореспонденция чрез електронна поща, текстови съобщения, интернет форуми, блогове и други форми на онлайн общуване.

Но въпреки тази активност, в повечето случаи продуктивността намалява, а стресът се увеличава, пише експертът Сорън Годхамър в своята книга "Мъдрост 2.0 – древни тайни за креативните и постоянно свързаните". Той преподава техники за намаляване на стреса и препоръчва стари източни практики в помощ на облекчаване на тревожността, породена от високите обороти на техно културата, съобщава агенция Ройтерс.

Според Годхамър, бягството от технологията не е отговор на проблема. Човек не го решава, ако за няколко дена изключи телефона си или отиде на самотен остров, където няма интернет.

Трикът е да бъдеш "осъзнато", а не "постоянно" свързан, пише в книгата. Тази промяна се постига с някои прости упражнения за дишане и петминутна медитация за повишаване на концентрацията и яснотата на мисълта.

Книгата съдържа също лекция за безсънието и бързо ръководство за овладяване на потока от имейли, вкл. съвети за забавяне на темпото на комуникация и отлагане на изпращане на съобщение за един или два дена.
Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини