Над 1600 кандидат-студенти на предварителните изпити на Пловдивския университет през юни

 Традиционно най-масов е изпитът по български език, на него ще се явят 934 души

Общо 1623 кандидат-студенти ще се явят на предварителните изпити от 2 до 5 юни в Пловдивския университет, като много от тях избрали да участват в няколко изпита. На първата дата – 2 юни ще се проведе изпитът по български език, който традиционно остава на масовият за прием в ПУ. И тази година не е изключение – записаните кандидати са 934.

По 5 предмета ще има писмен изпит на 3 юни: психология, география на България, биология, музика и изобразително изкуство (в два кръга). За тях съответно са дали заявка 92, 49, 73, 5 и 31 души.

На следващия ден ще се проведат изпитите по ис­то­рия на Бъл­га­рия с 231 записани кандидати, ма­те­ма­ти­ка със 183-има и хи­мия 22-ма. В последния ден на предварителните юнски изпити – 5 юни, ще се проведат писмените изпити по английски език и информатика, за които са подали документи съответно 239 и 130 кандидат-студенти. На същата дата е и тестът със събеседване по физика, за него са записали 8 кандидати.

Начало на изброените изпити е от 9.00 часа, а изпитът за проверка на говорните и комуникативните способности, на който ще се явят 129 души, ще се проведе от 2 до 5 юни от 14.00 до 17.00 часа в Рек­то­ра­та на университета: ул. „Цар Асен“ № 24 – Пловдив.

Оценките от всички предварителни изпити са равностойни на тези от планираните за провеждане през месец юли конкурсни изпити. На предварителните кандидатстудентски изпити могат да се явят лица, завършили средно образование в предишни години или дипломиращи се през учебната 2017/2018 година. Кандидатите без диплома за средно образование също имат право да се явят на изпити, но не участват в класирането.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини