Нови 31 км. електропроводи и инвестиции за близо 6 млн. лв планира ЕВН в Смолянско

Областният управител Недялко Славов проведе поредна текуща среща със Съвета на директорите на ЕВН – Робърт Дик, Калина Трифонова и Костадин Величков.

От ръководството на дружеството представиха пред Славов инвестиционните си планове за региона през настоящата 2018-та година. Предвидените средства възлизат на 5.7 млн. лв., които ще се инвестират в развитие на мрежата и повишаване сигурността на захранване, реконструкция на мрежа средно и ниско напрежение и 12 нови трафопоста. Приоритетно се инвестира в електропреносната мрежа в районите, където възникват по-често проблеми с електрозахранването, в направление община Баните и с. Кремене, община Смолян. Продължава подмяната и поставянето на електромери с дистанционно отчитане, които осигуряват по-точно калкулиране на потребеното количество електроенергия и удобство за потребителите.

На срещата представителите от ръководството на ЕВН информираха областния управител, че планират нови допълнителни инвестиции за развитие на мрежата и повишаване сигурността на захранване в Пампорово, Смолян, Девин и Златоград, където се наблюдава ръст в потреблението и по-засилен инвестиционен интерес.

Обсъдени бяха и причинените повреди по съоръженията на ЕВН, в следствие на ураганните ветрове през месец януари тази година. От дружеството увериха Славов, че в инвестиционната програма са предвидени и се възстановяват унищожените стълбове, проводниците и счупените изолатори.

От ЕВН подчертаха добро взаимодействие с държавните и местни власти, добър диалог и постоянен стремеж за гарантиране на сигурността на електроснабдяването и предоставяне на качествени услуги за клиентите си.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини