Бултюрк поиска БСП да спре нападките срещу Ердоган

    Изселническата организация Бултюрк поиска от БСП да спре нападките срещу президента Ердоган. В среща между лидерът на организацията Рафет Улутюрк и зам.-председателя на БСП Деница Златева е било подчертано, че изявления направени в Кърджали от представители на социалистите са неприемливи. Ако искате да сте първа политическа сила в България трябва да работите с Ердоган. Вземете пример от ГЕРБ, посочил Улутюрк. Според него по тази причина на последните избори герберите са взели 100 000 гласа от представителите на турския етнос в страната.

      Златева  дойде специално в Кърджали за да се срещне с Рафет Улутюрк, който от своя страна пристигна от Истанбул. Бултюрк агитира в България в подкрепа на кандидатурата на Реджеб Таип Ердоган за президент на предстоящия вот на 24 юни.

    За Кърджали бг вести Рафет Улутюрк заяви, че е поставил пред Златкова и въпросът за подкрепата на социалистите за ДПС. Той е посочил,че близо 30 г. БСП не лансира в своите редици хора от турския етнос, а е оставила това да прави ДПС. Лидерът на Бултюрк също така е упрекнал столетницата, че досега не е издигала кандидат турчин за кмет на Кърджали.

     Рафет Улутюрк посочи, че е доволен от срещата. Златева е подчертала, че БСП търси подходящи хора от всички етноси. Договорено е било през есента да има нова среща в нов формат, заради прогнозираните от Бултюрк предсрочни избори в нашата страна.

    Срещата между Рафет Улутюрк и Деница Златева бе подготвена с посредничеството на бившия член на Националния съвет на БСП Назми Мюмюн.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      На
      наблюдател
      0 0
      07:34, 19 юни 2018
      този мръсник следва да сне изгони веднага от тази страна. подстрекател и националист това е на база простотията му.
    Последни новини