Пълни самопризнания от мъжа, който преби до смърт приятелката си в Айтос

Мъжът, за който се смяташе, че е отговорен за смъртта на 19-годишната си приятелка в Айтос, е направил пълни самопризнания. Това заяви пред NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

19-годишната б пребита до смърт в жилище в морския град. Младата жена беше намерена в безпомощно състояние и почина по-късно в болницата в Бургас. Вследствие на побоя момичето беше с тежка черепно-мозъчна травма и наранявания по цялото тяло. По случая беше арестуван 27-годишният приятел на момичето. Двамата живеели на семейни начала и имат дете на 2 години и 8 месеца.

Стана ясно, че момичето е намерено от съседи. Преди това те станали свидетели на тежък скандал между двамата. Хората чули викове.

По думите на Арнаудова 27-годишният задържан е направил пълни самопризнания.
Той обяснил, че поводът за побоя бил скандал между двамата. "Изразил е съжаление. Поводът е скарване помежду им за грижите, които се полагат за детето", заяви Арнаудова.

Според говорителя на Цацаров преди около една година съседи подали сигнал за вероятно домашно насилие, упражнено спрямо 19-годишното момиче.

"По данни на полицията преди около година и половина е имало сигнал за вероятно домашно насилие от съседи. Но полицейските служители, които са посетили мястото и са разговаряли със сегашната жертва, тогава тя е казала, че няма насилие. На практика е отрекла каквито и да е насилствени действия", обясни Арнаудова.

Тя уточни и че приятелят на младата жена е криминално проявен и вече е изтърпявал 6-годишна ефективна присъда. Той излязъл от затвора скоро.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини