Полша: България забави газовата директива на ЕС при председателството си

Полша настоява да се ускори работата над промените в газовата директива на ЕС, които ще усложнят реализацията на проекта "Северен поток 2" , предаде Полското радио.

Според новия документ всички трансгранични газопроводи, които имат морски участъци, ще трябва да отговарят на изискванията на европейското законодателство,

Заместник-министърът на енергетиката на Полша Михал Куртика коментира, че по време на европредседателството си България е бавила работата по газовата директива.

Още през ноември 2017 г. Европейската комисия предложи промени в газовата директива на съюза. По думите на Куртика, България е задържала промените на ниво срещи на експерти и не е довела работата по документа до гласуване на ниво министри и посланици.

Той посочва, че Полша очаква от започващото на 1 юли австрийско председателство обективност, а не защита на собствените интереси.

"Страната-председател трябва се държи неутрално. Ние ще напомняме, че управлението на работата на ЕС трябва да бъде прозрачно и да буди доверие." - подчерта заместник-енергийният министър на Полша.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    Порчо
    0 0
    14:48, 18 юни 2018
    Споко бе пичове! Сега Баце като открие газ в находище хан Аспарух/Кубрат и ще ви скъсаме от газ!
Последни новини