Александра Драгова №1 солист във „Вълшебен свят“ и със стипендия за Бродуей

    Хасковлийката Александра Драгова спечели голямата награда при солистите „Гранд при“ от международния фестивал „Вълшебен свят“, който се проведе в областния град в петък, събота и неделя. Тя получи и стипендията на Бродуей денс център Ню Йорк.

    Талантливата танцьорка беше сред петте най-добри солисти на фестивала, които представиха индивидуални изпълнения по време на Гала бест вечер снощи в читалище „Заря“.

    На сцената танцуваха и трите най-добри дуета на фестивала. Купата отиде при изпълнителите от варненския балет „Елемент“.

    Изявиха се петнайсетте най-добри групи и формации. Абсолютен шампион в тази категория е спортен клуб „Зоки“ от Велико Търново. Втората и третата награда спечелиха танцьорите от бургаската танцова школа „Дюн“.

    Купата на кмета Добри Беливанов получи брейк клуб „Блек стайл“ - Бургас. Купата на организаторите „Рона“ беше връчена на мъжки танцов клуб от Атина.

    Наградата за най-малък участник получи 4-годишната Никол от танцово студио „Карибе“ Стара Загора.

    Наградата за педагог получи Петя Стойкова от „Дюн“, а наградата за хореограф на фестивала получи Зорица Радловска от „Зоки“.

    Бяха раздадени и много стипендии за обучения в Италия и Щатите от директори на академии и балетни театри за обучения и професионално развитие на световно ниво.

    По време на трите фестивални дни бяха връчени и купи на най-добрите изпълнители в различните категории от всички близо 30 стила.

    Организаторите на фестивала изказаха задоволство от провеждането на събитието в Хасково. „Като цяло беше изключително интересно, позитивно, много тежко и обемно като работа. В същото време се усеща вдигане на нивото – конкурсът здраво е стъпил на земята и определено расте“, заяви директорът на фестивала Милена Налбантова, която е и хореограф на клуба-организатор на тридневното събитие, което приключи късно снощи. Тя допълни, че получила поздравления от нейни колеги, които заявили, че „Вълшебен свят“ надминава много други международни конкурси, провеждани извън България. „Всички са доволни от организацията и казват, че това е най-добрият за тях конкурс, на който са били, не е изключено да има и недоволни, но засега има само позитивни отзиви“, допълни Налбантова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини