Смолян-Пловдив остава затворен, екипи и техника на терен 24 часа до разчистване на срутищата

    Все още в късния следобед остава затворен пътя Смолян-Чепеларе в района на Проглед е паднало свлачище и движението е ограничено за всички превозни средства поради свличане на наноси върху пътното платно.

    Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут: Смолян - Девин - Кричим - Пловдив и обратно.

    Необходимо е шофьорите да карат внимателно, с повишено внимание и съобразена скорост. Заради обилните валежи в региона председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов изпраща в Смолян директорът на Дирекция „Поддържане на пътна инфраструктура“ инж. Михаил Рашков. Екипите на пътноподдържащата фирма работят на 24 -часов режим, за да разчиставт падналата скална маса от проливните дъждове.

    Поради срутване на скални маси в едната лента се осъществява движението по път II-86-Нареченски бани. Трафикът е в едната лента и по път Рудозем-Смилян при Бяла река, заради пропадане на пътното платно. Затворен временно е околовръстният път в Смолян, а обходните маршрути са през уличната мрежа на град Смолян. Поради свличане на земна маса движението по пътя Грохотно-Девин е в едната лента.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини