В закона за горивата не трябва да има лобистки текстове, смята министърът на икономиката

Всички лобистки текстове, които са доказани, трябва да бъдат премахнати от Закона за горивата, каза днес по Би Ти Ви министърът на икономиката Емил Караниколов. Коментарът му беше по повод споровете между партиите, част от коалицията "Обединени патриоти" по темата.
 
Караниколов обясни, че специален закон за горивата е нужен, защото всички акцизни стоки имат свой закон. Той уточни, че е важно тестовете в него да защитават интересите на малките, средните и големите фирми на пазара. "Работа на законодателя е да намери този баланс. Парламентът трябва да го намери", допълни министърът на икономиката.
 
Попитан дали споровете между патриотите застрашават управляващата коалиция, Караниколов поясни, че между лидерите на партиите в "Обединени патриоти" винаги има динамика, но чрез диалог ще се намери най-доброто решение.
 
Попитан за дискусията около акциза на бездимните цигари, министърът посочи, че щом изделието съдържа тютюн, върху него трябва да има акциз. Караниколов изрази мнение, че трябва да се види дали наистина бездимните цигари са по-безвредни от традиционните. "Ако това е така, акцизът трябва да се намали с процента с колко са по-безвредни те", обобщи министърът на икономиката.
Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини