Избягалият затворник от болница в Пловдив е осъден за кражба в Смолян

Полицията издирва 59-годишния затворник Младен Младенов, който избяга от болница "Свети Георги" в Пловдив на 11 юли. МВР разпространи снимка на осъдения през 2017година от Районен съд в Смолян, който излежавал присъда от година и шест месеца за кражба. Постъпил е в многопрофилната болница в Пловдив на 9 юли, а за изчезването му е съобщено на 11 юли вечерта. Младенов имал да лежи в затвора още 4 месеца, като първоначално бил настанен в затворническото общежитие в Смолян. След това е бил преместен в Пловдив заради открито наскоро злокачествено заболяване.

В УМБАЛ "Св. Георги" е постъпил за няколко дни за изследвания, каквито през последните седмици често правел. Мъжът бил на лек режим и затова пред болничната му стая не е имало охрана. Не е създавал проблеми, не е бил и опасен, не е правил опити за бягство, съобщиха от Министерството на правосъдието пред Нова телевизия. След бягството присъдата на Младенов може да бъде увеличена с три години.

Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, могат да сигнализират в дежурната част на ОДМВР - Пловдив на телефони 032/632210 и 032/932323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.

СмолянБГвести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини