Протест събра недоволни заради затворения път Смолян-Мадан

Изображение 1 от 3

    Днес в обявения за протеста час 8.00ч. недоволни граждани се събраха заради затворения път Смолян-Мадан. Хората за час затвориха движението по обходния път през село Влахово, повечето от тях са жители на околните села, които ежедневно търпят несгодите на обходния път, който трябваше да поеме трафика от затвореното трасе. Населението настоява да се започне по-активна работа на АПИ за укрепване на свлачището, което в началото на март 2018г затвори основното трасе между двете общини Смолян и Мадан. Пътуващите по направлението трябва да използват обходни маршрути, удължаващи значително трасето като време и разстояние.

    Според протестиращите на място не се извършват дейности по разчистване на свлачището, а хората са принудени ежедневно да търпят неудобствата на новия път през Влахово, който е тесен, вече е напукан и се свлича при всеки дъжд. 

    Другият, и то не по-малко важен проблем е, че новото обходно трасе според тях е опасно и създава риск за тези, които ежедневно го използват. Протестиращите са недоволни и от факта, че на затворения главен път има камък, който се мести и пропуска движението за товарни коли, което според тях противоречи на твърденията, че трасето е опасно за движение. Хората поставиха срокове на отговорните институции до края на месец юли да се постави и светофарна уредба, която да регулира движението.

    На място на протеста беше и областният управител Недялко Славов и шефа на Областното пътно управление в Смолян, което отговаря за републиканските пътища. Славов обяви, че се прави всичко възможно до 15 септември пътят да се отвори, а свлачището е стабилизирано благодарение на специални мембрани и затова не е "тръгнало" отново при постоянните дъждове през последните повече от два месеца. Според него обаче се чака специална и скъпо струваща мрежа от чужбина, което също забавя работата по отварянето на стария път.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини