Политолог: В обществото се трупа напрежение, има скърцане със зъби.

В обществото се трупа напрежение, има скърцане със зъби. Така политологът Първан Симеонов коментира поредния трус в управлението в ефира на NOVA.

Той подчерта, че "червените и сините са на един ъкъл" и могат да обединят усилия на втори тур на местните избори, например.

"Трупа се напрежение отдолу. То в момента не отива нито при червената, нито при синята опозиция. Може би си търси нов стопанин. Някой изцяло нов. Има едно износване на властта, което е нормално - близо десетилетие са на власт. Сега е лято, не си личи толкова, но наесен всичките тези протести - облаче по облаче ще се сгъстят", смята Симеонов. Той обаче подчерта, че икономиката върви добре, а това е предпоставка за стабилност на управлението. Първанов е категоричен, че няма и външни фактори, които да работят за това Борисов да си ходи.

Валери Симеонов не е политик, обича да плува срещу течението и да бъде нещо като вътрешен омбудсман в управлението, каза още Първан Симеонов. Думите му се отнасяха до размяната на гневни реплики между вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов и лидера на "Атака" Волен Сидеров. Конкретният случай бе законът за приватизацията, иницииран от депутати от "Атака" и ГЕРБ, за който Симеонов обяви, че е лобистки и направен по мярка за "редник Киро" (бизнесмена Кирил Домусчиев). Текстоете бяха одобрени в пленарна зала и с гласовете на ГЕРБ. Президентът обаче наложи вето върху тях, а от най-голямата парламентарна група изненадващо обявиха, че ще го подкрепят.

Последната размяна на реплики Симеонов - Сидеров няма да се отрази на управлението, смята политологът Георги Харизанов, който също бе гост в предаването "Здравей, България".

Източник: epicenter.bg

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини