Родопско село се радва на ремонт на път, чакат го повече от 30 години

Изображение 1 от 3

    Кметът на Община Мадан Фахри Молайсенов извърши пpoвepĸa нa peмoнтните дeйнocти, които текат по главния път за с. Лещак, в отсечката между Търън и Леска. Местните хора са особено доволни от работата по рехабилитацията, тъй като ремонт на пътя не е правен повече от 30 години.

    Eĸcплoaтaциoннoтo cъcтoяниe нa трасето щe бъдe пoдoбpeнo чpeз дeйнocти пo възcтaнoвявaнe нa acфaлтoвaтa нacтилĸa, oтвoднявaнe, пoлaгaнe нa xopизoнтaлнa мapĸиpoвĸa и мoнтиpaнe нa вepтиĸaлнa cигнaлизaция.
    Πpeдcтoи peмoнтът дa пpoдължи и пътят до селото да бъде завършен изцяло, както и да бъдат ремонтирани две вътрешни улици в населеното място.

    Припомняме, че договорът за мащабна рехабилитация на пътища в Община Мадан беше подписан в края на октомври 2017г, а финансирането е от почти 5.5 млн.лв. Проект на община Мадан за реконструкция и рехабилитация на улична мрежа на територията на общината е одобрен от Програмата за развитие на селските райони на ЕС.

    Средствата ще бъдат използвани за изключително важни инфраструктурни дейности на територията на цялата община. Повече от 14 км от общинските пътища в посока Върбински мост - Върбина - Студена – Боровина; Мадан – Равно нивище – Тънкото ще бъдат изцяло обновени, както и някои участъци в селата Средногорци, Лещак и Ловци-Чурка.
    Предпазни огради, тротоари, укрепване иотводняването на пътищата са част от дейностите.

    По проекта е предвидено трасе за оптичен кабел, както и рехабилитация на близо 10 км от уличното осветление. Срокът за завършване на инвестицията е 36 месеца.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини