„Суспирия“ - дълъг хорър, който ще се помни дълго

Безспорно това е един от най-очакваните филми за втората половина на 2018. Все пак „Суспирия“ е римейк на хорър класика, но преди всичко е следващият филм на Лука Гуаданино, поднесъл ни отличения с „Оскар“ шедьовър „Призови ме с твоето име“, който превърна в звезда младия Тимъти Шаламей.

Малко е да кажем, че интересът на фенове и специалисти е огромен. „Суспирия“ ще е типичният филм на ужасите и атмосферата в него ще е доста по-различна от предишния хит на Гуаданино. За да подсили интереса, режисьорът обяви каква ще е продължителността на новия филм – цели 152 минути.

За сравнение оригиналният филм на Дарио Ардженто е 98 минути. Явно новата версия ще е доста по-богата поне по отношение на съдържанието. Дакота Джонсън, вече работила с Гуаданино в „Голямото плискане“, играе главната роля на американска танцьорка, която се присъединява към прочута танцова трупа и така се сблъсква с черни магии.

В „Суспирия“ участват още Тилда Суинтън, Мия Гот, Клио Грейс Мориц, Джесика Харпър и Анжела Уинклър. Филмът ще има своята световна премиера по време на фестивала във Венеция следващия месец, а по кината ще излезе на 2 ноември.
 

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини