Почетен плакет за младежите, спасили давещата се жена в езеро край Смолян

Изображение 1 от 2

    Днес шестимата младежи, които преди дни спасиха давеща се смолянчанка, бяха наградени от Община Смолян със званието "Достойни граждани на Смолян". Отличията им бяха връчени на днешното заседание на Общинския съвет на Смолян за проявеното геройство. С риск за живота си, през нощта на 30 юли извадиха давеща се жена в езеро Рибката край областния град. "Направихме това, което трябва!", скромно казаха след награждаването героите, които са на възраст между 21 и 22 години, които са гордост не само за родителите си, но и за родния Смолян.

     Мирослав Каров, Наско Мазнев и Николай Кючуков са само на 21 години, приятелите им - Любен Ушев и Михаил Михайлов са на 22 години, и малко по-големия от тях Стоян Василев, получиха отличието от Община Смолян за проявената смелост и хуманизъм.

    Кметът Мелемов връчи отличията с думите:

    „Достойни граждани на община Смолян“ са Наско Мазнев, Николай Кючуков, Мирослав Каров, Любен Ушев, Михаил Михайлов и Стоян Василев, които с риск за живота си, извадиха от водите на езерото „Рибката“ Радка Стоименова. Въпреки неблагоприятното развитие в дадената ситуация, защото разбрахме, че Радка Стоименова, спасената жена, е починала – да почива в мир, сме длъжни да изкажем благодарност за проявената спасителна намеса на шестимата младежи, които рискуваха живота си, за да помогнат на изпаднал в беда човек. Благодаря и на медии, които дават гласност на такива достойни постъпки, защото обществото ни има нужда от добри примери. Трябва да търсим, подкрепяме и показваме доброто. То се носи в сърцата на младежи, като тези.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини