Три осмици в днешната дата ни карат да вярваме в късмета си

Днешната дата 08. 08. 2018 г. се счита за магична от много хора, заради наличието на осмици. Това е числото на късмета и вечността и хората се надяват днес да се сбъднат желанията им. Осем е интересно число, залегнало в религиите и окултизма.

Китайците, например, го свързват с пари и късмет. Затова за откриване на Летните Олимпийски игри в Пекин избраха тази дата преди 10 години – 08. 08. 2008 г.

8 са ръцете на бог Вишну, 8 са мудрите за преодоляване на неразположение.

В християнството - след седем дни на пост и молитва, осмият е ден за изобилие, В духовен план осмицата символизира благополучие, успешно постигната цел - целта на Посветения, който вече е преминал през седемте небеса, с Възвърнатия Рай, с Възкресението, с обновлението, с Рождеството на Пресвета Богородица, с блаженството.

Както в християнството, така и в математиката 8 се свързва с безкрайността. Но преди да придобие смисълът на безкрайност, този символ е изобразявал „мъдрата змия“.

Този символ може да бъде открит и в украсата на тракийските светилища.

8-цата е неразделна част от музиката - октава идва от латинското название на осмицата. Преди време в списани „Осем“ беше публикуван очерк за Йордан Камджалов. Едва 30-годишен тогава той става един от най-успешните млади диригенти в света на симфоничната музика. Маестрото за броени часове се готви дори за най-сложните произведения. И в основата е…  превръщане на музиката в структури, кратни на осем.

В Нумоерологията хората свързани с 8 имат мисия да направят този свят по-добър, по-благороден, мирен и духовен. Те са характерни с дисциплинираност, устойчивост, стремеж към реализация, усъвършенстване, поемане на отговорности, енергия, жизненост, напредък, приспособяване към външни обстоятелства.


Тези, за които личната година* е 8 - това е година на развитие и промени, през която ще живеете в света на материалните стойности и рисковете, с които той е свързан.
Т. Кирякова
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Изчисляване на личната година

*Ден на раждане + Месец на раждане + Текуща година (например 2018) = Лична година. Получената стойност на Личната година се редуцира до едноцифрено число. Ако се получи Двуцифрено, то се редуцира до едноцифрено число от 1 до 9.

 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини