Откриват авиокомпания за домашни любимци

Въздушен кетъринг ексклузивно за космати пътници полита през юли с обещанието да направи в пътешествието по въздуха всичко, които домашното животинче би могло да поиска, предаде АФП.

Първият полет на "Пет Еъруейс" ще бъде на 14 юли от Тетърборо, малко летище извън Ню Йорк, до Вашингтон, Чикаго, Денвър и Лос Анджелис, съобщава създателката на новата услута Алиса Биндър.

Тя и съпругът й Дан Висел обясняват, че компанията е създадена с цел да осигури безопасно и комфортно решение за транспортиране на домашни любимци.

Вдъхновение за необичайния бизнес двойката получила поради затрудненията, с които се сблъсквала всеки път, когато й се налагало да превозват териера си Зое - Джак Ръсел из страната.

Полетите, с цена в едната посока 149 долара, ще се осъщствяват на модифициран "Бийчкрафт" 1900.

Този тип самолети имат 19 места за пътници. В случая те ще бъдат заменени с територия за 50 домашни любимци.

Двама пилоти и придружител - такъв ще е съставът на екипите. "Всичко се прави за комфорта и безопасността на любимците", изтъква Биндър.

Пътешествениците няма да "сядат" - вместо традиционните седалки ще има рафтове за специални клетки за необичайните пътници.

Чек-инът им ще се прави както обичайно- т.е. желателно е представянето им на летището да става 2 часа преди съответния полет.

С цел избягване на опашките, регистрацията на необичайните пътници може да бъде правена дори 72 часа по-рано.





Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини