След 50 години сменят водопроводи на два квартала в Мадан, спират аварии и течове

Изображение 1 от 2

    Кметът на Мадан Фахри Молайсенов направи оглед на строителните дейности, които с пълна пара текат в центъра и в два квартала на миньорския град, в изпълнението на няколко мащабни проекта.

    В кварталите „Възраждане“ и „Шаренка“ се прави подмяна на водопроводната и канализационна мрежа. Там интернитовите тръби бяха в трагично състояние – остарели и амортизирани, и имаше близо 60% загуби на вода. Състоянието на канализационната мрежа, градена преди повече от 5 десетилетия, също беше в много лошо състояние, което причиняваше чести аварии от запушени тръби и наводняване на близките части на сградите. В момента по проекта изцяло се подменя ВиК мрежата и всичко това ще остане в историята, категоричен е кметът на Мадан и благодари на хората от двата квартала, че проявяват разбиране и търпимост към непроходимите от ремонта улици, и режима на водата покрай ремонта.

    „В крайна сметка съм убеден, че всеки един от нас си дава ясната и точна преценка за това, че си струва. Защото един такъв мащабен проект не се случва всеки ден.“, смята Молайсенов.
    Ремонтни дейности текат и в централната градска част. Те обхващат обновяването на площада и сградата на читалището.
    Площадното пространство вече е цялостно променено и модернизирано. Изградена е изцяло нова настилка, алейна мрежа, кътове за отдих, нов шадраван, подходи за достъп на хора с увреждания, ново озеленяване, сцена и др. Предстоят още монтирането на детските площадки и довършителни дейности.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини