15 дървени къщички в центъра на Хасково чакат търговци за празника

15 дървени къщички с различна площ са обявени за свободни за наемане от търговците, които ще се включат в базара в рамките на празничната седмица на Хасково.

Търговските обекти ще се предоставят за ползване за времето от 6-ти до

10-ти септември, съобщават от администрацията.

7 от къщичките са с площ от 4 квадрата. Наемът им на ден ще е 4,00 лв. с ДДС. Наемателите обаче ще трябва да внесат и депозит от 144,00 лв.- размерът на тройната месечна такса.

Останалите осем къщички са от по 6 кв.м. с дневен наем от 6 лв. с ДДС. Определеният по наредба депозит за тях е 216,00 лв.

От администрацията уточняват, че приемът на заявления за наемане на търговските обекти започва от 20-ти август. С предимство ще се ползват занаятчиите.

Haskovo.net

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ло
    логичен и сериозен
    18 -2
    14:56, 14 авг 2018
    Гледах наскоро документален филм за коледния базар в Нюрнберг. Как там се дават павилионите. Представяш пред общинските власти предложение какво ще продаваш, със снимки на изделията. Комисия решава кое да приеме и кое не. Общината в Хасково съвсем изглупява. Наем от 4 лв в центъра на града е подарък.Освен това се продава всякаква кичозна стока. Занаятите били с предимство, а каква е дефиницията за занаят? Адвокатите също са занаятчии да им дадат да отворят кантори в тези павилиони. Да не говорим да простотията наречена петъчен пазар за еко продукти. Идват едни хора с автомобили направо на пешеходната зона, разпъват едни сергии и почват да продават някакви боклуци,чийто произход рекламиран като екологичен не е потвърден от никого. Като се изнесат от площада няма кой да почисти след тях. Въобще градът приемствено от кмет на кмет придобива все по-аграрен изглед. Явно си го заслужаваме.
  • 2
    Ге
    Генчо
    1 0
    13:11, 15 авг 2018
    Направете целия площад пазар, то от него няма файда. Освен някое показно мероприятие..

Още новини

Последни новини